Nieuws 5 januari 2023

De lijst met aangepaste moyennes en de te maken caramboles, die met ingang van de 2e helft van het seizoen gelden, kunt u downloaden vanaf pagina Herzieningen 2022-2023.

Nieuws 22 december 2022

De Winterkampioen is bekend, dat is Bar Adelhof 1. Het was in de laatste speelronde nog ongelooflijk spannend. Cens behaalde 42 wedstrijdpunten, waardoor Bar Adelhof 1  er 39 nodig had om boven Cens te blijven. En dat lukte precies. Met het minimale verschil van 1 wedstrijdpunt na 12 wedstrijden kroonde Bar Adelhof 1 zich tot Winterkampioen. Van harte gefeliciteerd. Vanaf januari heeft elk team weer evenveel kans op het voorjaarskampioenschap, want er wordt weer van nul af aan gestart. Na afloop van de voorjaarscompetitie strijden de beide kampioenen om het algemeen kampioenschap. Voor een uitgebreid verslag, zie Krantartikel.

Nieuws 14 december 2022

Sander Pater (Cens) en Paul Huzemeijer (BC De Hoef/Springbok) zijn de winnaars geworden van de PK Driebanden. Sander was de sterkste in de C-poule (tot moyenne 0,374) en Paul in de A-poule (vanaf moyenne 0,500). Beide van harte gefeliciteerd. Voor alle uitslagen, zie PK uitslagen .

Ton v/d Kleij, speler van DenB Diensten/De Springbok, is na 4 wedstrijden automatisch herzien van moyenne 0,800 naar 0,766, dat wil zeggen van 31 naar 29 te maken caramboles.

Nieuws 4 december 2022

Bernhard Schuurman, speler van De Kromme Mijdrecht 1, is na 4 wedstrijden automatisch herzien van moyenne 0,783 naar 0,612, dat wil zeggen van 29 naar 27 te maken caramboles. Let op: de speelvolgorde binnen het team van De Kromme Mijdrecht 1 is daardoor gewijzigd.

Op zaterdag 10 en zondag 11 december worden de PK Driebanden gehouden in Café De Merel (aanvang 11 uur). Tellers en schrijvers zijn zeer welkom. Geef u op door een mail te sturen naar biljartfederatie@hotmail.com.

Nieuws 18 november 2022

Sander Pater, al jarenlang speler van Cens, is na 4 wedstrijden herzien. Vorig jaar heeft hij namelijk erg weinig gespeeld, daarom wordt hij dit seizoen gezien als nieuwe speler (‘herintreder’).

Zijn moyenne is na 4 wedstrijden automatisch aangepast van 1,859 naar 1,575, dat wil zeggen van 59 naar 50 te maken caramboles. Hierdoor is de speelvolgorde bij Cens ook gewijzigd, omdat Joop Luthart een moyenne van 1,604 heeft en 53 caramboles dient te maken.

Verhoging finalespelers in Grand Finale

In de reglementen staat dat op de helft van het seizoen spelers verhoogd kunnen worden (en niet verlaagd). Dit betekent dat er spelers in het team dat winterkampioen is geworden mogelijk verhoogd worden en met dat hogere moyenne de gehele voorjaarscompetitie spelen. Nadat de voorjaarskampioen bekend is, zouden de spelers van dat team op basis van de huidige reglementen zonder herziening de Grand-Finale spelen. Dat is ons inziens niet fair ten opzichte van de winterkampioen, daarom is er door het bestuur besloten om specifiek voor de Grand-Finale alleen verhogingen door te voeren voor de deelnemers aan die finale. Indien die spelers ook nog met het ‘Open PK Libre’ toernooi meedoen wordt die verhoging weer teruggedraaid. Zoals gewoonlijk worden na afloop van het gehele seizoen c.q. voor aanvang van het nieuwe seizoen alle spelers herzien in Biljartpoint, zowel verhogingen als verlagingen.

Wat indien er 1 team zowel winterkampioen als voorjaarskampioen wordt?

De kans bestaat dat de winterkampioen ook voorjaarskampioen wordt. In dat geval is dat team de terechte algemeen kampioen en vervalt de Grand-Finale op 8 mei 2023. Overwogen is om de beste nummer 2 te berekenen en die in de Grand-Finale te laten spelen. Bij winst tegen de Winter-/Voorjaarskampioen zou dat team Algemeen Kampioen worden, wat over het gehele seizoen echter onterecht zou zijn.

Nieuws 12 november 2022

Een trieste mededeling: Eddy Cornelis, speler van De Kromme Mijdrecht 1, is plotseling overleden. Onze medeleven gaat uit naar familie, vrienden en (biljart)collega’s.

Nieuws 3 november 2022

De PK Driebanden finale zal voor onderstaande categorieën op 10 en 11 december gespeeld worden in De Merel. Aanvang 11 uur, spelers dienen uiterlijk 10:45 uur aanwezig te zijn.

De categorieën zijn de A poule (vanaf moyenne 0,500 en minimum aantal te maken caramboles 20) en de C poule (moyenne tot 0,375 met minimum aantal te maken caramboles 10). Voor de B-poule waren er geen inschrijvingen.

Nieuws 13 oktober 2022

Bij twee nieuwe spelers is na 4 wedstrijden het moyenne herzien, zie herzieningen.

Nieuws 7 oktober 2022

In verband met privacy zijn alle telefoonnummers en emailadressen verwijderd van de website. Als u contact op wilt nemen met de Biljartfederatie stuur dan een mail naar bovenstaand adres.

In het team van De Kromme Mijdrecht 2 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd: Eric Frowein is verwijderd en Hans Peter van Tilburg is toegevoegd met moyenne 0,780, dat wil zeggen 29 te maken caramboles.

Nieuws 28 september 2022

In de eerste speelweek was John Beets van voluit DenB Diensten/De Springbok nog een beetje roestig, maar dat was in de tweede speelweek helemaal voorbij. John had slechts 8 beurten nodig voor zijn 110 caramboles, een schrikbarend moyenne van 13,750. Hij scoorde ook nog procentueel de hoogste serie van de week, namelijk 35 van 100 = 31,82 %. Proficiat, John.

Ook vermeldenswaardig is de serie van 10 van Roos Aarsman (DMR2), waarmee ze procentueel 30,30% scoorde, door de superprestatie van John Beets was zij de ‘best of the rest’. Voor de in totaal 33 te maken caramboles had ze uiteindelijk nog wel 28 beurten nodig.

Nieuws 8 september 2022

De programmaboekjes zijn gedrukt en gedistribueerd.

Er zijn ondanks meerdere controles toch twee foutjes ingeslopen.

Op pagina 10 staat dat het moyenne van 3+4+5 ster start bij 1,600. In de intervallijst op pagina 30 is dit per abuis aangegeven vanaf 1,700. Het juiste startmoyenne van 3 ster is 1,600. Klik hier voor de juiste intervallijst.

Het programma van competitieweek 17 op pagina 25 dient aangepast te worden. De aangegeven wedstrijd tussen Stieva/De Biljartvrienden en de Merel/Richard’s B.V. 2 staat 2 keer aangegeven. De juiste speeldatum is 30-jan-2023. De speeldatum tussen Cens en De Kromme Mijdrecht 2 is 01-feb-2023.

Op maandag 19 september vangt het seizoen aan. Dit seizoen spelen 13 teams in 1 divisie, er is dus geen bekercompetitie meer. Er zijn 26 competitieweken, elk team speelt 24 wedstrijden en heeft twee vrije competitieweken. Na afloop van de competitie speelt de winterkampioen tegen de voorjaarskampioen om het algemeen kampioenschap.

Beddebeer, DIO en De Biljartmakers zijn dit seizoen niet meer actief, De Springbok 2 heeft een nieuw team geformeerd met als sponsor Feka. Het voormalig team Stieva/Stee-Inn 1 gaat verder als Stieva/De Biljartvrienden met als speellocatie De Paraplu. Het team Stieva/Stee-Inn 2 blijft in de Willisstee spelen onder de naam S.V. Veenland. De samenstelling van meerdere teams is gewijzigd. Nieuwe spelers staan in het programmaboekje met N achter hun naam, op Biljartpoint staat dit vermeld met een .

Nieuws 2 mei 2022

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is besloten dat er komend seizoen in 1 divisie gespeeld zal worden. Reden daarvoor is dat een aantal teams hebben opgezegd (DIO, De Biljartmakers en De Springbok 2), waardoor het aantal teams ontoereikend is voor 2 divisies.

Dorus van der Meer ontving de prijzen voor de kortste partij en procentueel de hoogste serie, Bart Dirks werd unaniem gekozen tot speler van het jaar en Aria ten Cate werd benoemd tot Lid van Verdienste vanwege haar 23-jarige inzet als bestuurslid.

Loading