Nieuws van 13 mei 2020

Op maandag 11 mei is de Algemene Ledenvergadering (hopelijk eenmalig online) gehouden met uitsluitend de teamleiders die zich daarvoor aangemeld hadden. Dit is in goede orde verlopen, waarvoor het bestuur haar dank uitspreekt naar de deelnemers.

Tijdens de vergadering zijn – in een notendop – onderstaande besluiten genomen. Indien u meer informatie wenst vraag dit bij uw teamleider na of stuur een mail naar biljartfederatie@hotmail.com.

 • Het huidige bestuur, bestaande uit Piet Best, Aria ten Cate en Ray Kramer zullen komend seizoen aanblijven. Uitbreiding blijft gewenst. Heeft u interesse, neem dan contact op met Piet Best of stuur een mail naar biljartfederatie@hotmail.com.
 • Het moyenne bij PK driebanden wordt voortaan gebaseerd op alle gespeelde wedstrijden tijdens de voorronde en finale. Indien alleen de voorronde is gespeeld wordt het moyenne gemiddeld met het oude moyenne.
 • De kampioenen van elke PK klasse hebben de keus om eenmalig in de hogere klasse uit te komen, ook indien ze niet het minimum moyenne behaald hebben.
 • Aanvangstijdstip tijdens de speelavonden blijft gehandhaafd op 20:00 uur. Wel kunnen de teamleiders onderling en met de uitbater van de locatie besluiten eerder te beginnen.
 • Wedstrijdformulieren en tellijsten worden niet meer opgestuurd naar de wedstrijdleider. Dit scheelt werk en kosten. De teamleider van de uitspelende vereniging heeft tot zaterdagavond de tijd om te reclameren over een mogelijk onjuist ingevoerde uitslag.
 • De reguliere competities worden niet uitgespeeld, de bekercompetitie wel. Voor komend seizoen zijn er 16 teams ingeschreven. ASM en beide teams van The Peanut Bar stoppen. De indeling blijft op basis van 2 divisies. De Kromme Mijdrecht 1 doet op vrijwillige basis een stap terug naar de 2e divisie.
 • Over het voorstel voor de inzet van reserve-spelers die ook actief zijn in een ander team (van die vereniging) is het besluit genomen om dat door te schuiven naar de volgende ALV.

Nieuws van 8 apr 2020

Door het bestuur is besloten om de Algemene Ledenvergadering (ALV) op maandag 11 mei online uit te voeren met uitsluitend de teamleiders. De teamleiders zijn hier inmiddels van op de hoogte gesteld en de bijbehorende documenten zijn aan hun verstuurd. Belangrijk onderdeel van de ALV zijn de voorstellen tot wijziging van de reglementen. Daarin heeft het bestuur haar voorstel verwoord tot beëindiging van de teamcompetities zonder kampioenen uit te roepen en promotie en degradatie door te voeren. Uitzondering is de bekercompetitie. Daarvoor hoeft nog 1 ronde gespeeld te worden door alle teams. Het bestuur stelt voor om het nieuwe seizoen daarmee te beginnen met daaropvolgend de bekerfinale. De Cor Scholte trofee komt daarmee te vervallen.

Wilt u meer informatie over de voorstellen die behandeld worden tijdens de aangepaste ALV, neem dan contact op met een teamleider van uw vereniging.

Nieuws van 27 mrt 2020

Op vrijdag 27 maart heeft het bestuur van de biljartfederatie vergaderd over onder meer de afronding van de competities en de Algemene Ledenvergadering (ALV). Er is besloten om eerst de informatie van het crisisoverleg van de overheid op 31 maart af te wachten en de daaropvolgende besluitvorming vanuit de KNBB. Begin april volgt er meer nieuws wat ook per mail aan de teamleiders zal worden verstuurd.

Nieuws van 22 mrt 2020

Op vrijdag 27 maart zal het bestuur vergaderen over de gevolgen op de biljartcompetitie(s) naar aanleiding van de stopzetting van alle wedstrijden vanwege de corona-maatregelen. De kans is groot dat het bestuur haar voorstellen zal inbrengen tijdens de ALV van maandag 11 mei. We hopen van harte dat alle leden gevrijwaard blijven van gezondheidsperikelen door het corona-virus en dat het op maandag 11 mei weer mogelijk is om bij elkaar te komen of – nog beter – daarvoor alweer biljartwedstrijden gespeeld kunnen worden.

Nieuws van 2 mrt 2020

In het weekend van 29 feb en 1 maart zijn de Finales PK Libre gespeeld. De resultaten van alle partijen is terug te vinden op PK uitslagen. Hieronder de eindstand in de drie verschillende klassen. Het bestuur feliciteert Jan, Piet en Jim van harte met hun kampioenschap.

1-2 ster

 1. Jan Koridon
 2. Gerrit Schuurman
 3. Evert Driehuis
 4. Roos Aarsman
 5. Nick vd Veerdonk

3-ster

 1. Piet Best
 2. Sander Pater
 3. Peter Stam
 4. Derk B.
 5. Robert Daalhuizen

4-5 ster

 1. Jim van Zwieten
 2. Theo Valentijn
 3. Bert Loogman
 4. Rob ten Brink
 5. John Vrielink

Nieuws van 23 feb 2020

In de wedstrijd op 17 februari voor competitieronde 14 tussen De Merel/Heerenlux 1 en De Kromme Mijdrecht 1 heeft Rob ten Brink ten onrechte doorgespeeld tot 120 caramboles omdat dit zo was ingevuld op het wedstrijdformulier. In werkelijkheid had Rob ‘slechts’ 110 caramboles hoeven te maken. De wedstrijdleider heeft 120 caramboles gehandhaafd vanwege het gespeelde moyenne. Het had namelijk geen invloed op de uitslag. Rob was reeds in 14 beurten uit, de kortste partij van de week. Voor de 110 caramboles had hij zelfs 2 beurten minder nodig. Chapeau Rob.

Nieuws van 19 feb 2020

De wedstrijd op 12 februari voor bekerronde 7 tussen The Peanut Bar 2 en De Merel/Heerenlux 2 was niet correct ingevuld in Biljartpoint. De winst van Rohan Janmaat tegen Kees Griffioen bleek niet in 12 beurten, zoals ook groots in de media is verkondigd, maar 28 beurten. En Wesley Buijing had geen 50, maar 49 caramboles gemaakt. De uitslag is nu 45 tegen 30 (conform het formulier) i.p.v. 47 tegen 29, zoals stond vermeld in Biljartpoint.

Nieuws van 4 feb 2020

De voorronden PK Libre zijn op zondag 2 februari gespeeld en onderstaande spelers hebben zicht geplaatst voor de finale in De Springbok op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart (beide dagen aanvang 11:00):

1+2 ster

Donny Beets, Nick v/d Veerdonk, Evert Driehuis, Roos Aarsman en Jan Koridon

3 ster

Piet Best, Sander Pater, Robert Daalhuizen, Peter Stam, Derk Bunders

4+5 ster

Jim van Zwieten, Bert Loogman, Theo Valentijn, John Vrielink en Rob ten Brink

Nieuws van 22 jan 2020

Actuele herzieningen
– Evert Oudhof (De Merel/Heerenlux 3, bondsnummer 100090) is in moyenne bijgesteld van 1.119 naar 0.715, dat wil zeggen van 38 naar 29 caramboles

PK Libre voorronden

De voorronden van de Persoonlijke Kampioenschappen (PK) Libre worden gespeeld op zondag 2 februari. Hieronder de locaties, namen van de deelnemers en aanvangstijd. Aub 15 min voor aanvang aanwezig zijn.

In alle klassen zullen de 5 best presterende spelers zich plaatsen voor het finaleweekend op 29 februari en 1 maart in De Springbok.

Libre 1-2 ster – The Peanut Bar – aanvang 11 uur

Jan van Kranenburg, Evert Driehuis, Jan Koridon, Donny Beets, Gerrit Schuurman, Frans Rekelhof

Libre 1-2 ster – De Lachende Ruiter – aanvang 11 uur

Nick v/d Veerdonk, Bart Dirks, Roos Aarsman, Betty van der Mars, Willem Holla

Libre 3 ster – De Kromme Mijdrecht (2 tafels) – aanvang 11 uur 

Tafel 1: Joop Luthart, Derk Bunders, Ray Kramer, Hans Bak, Cees Duinker

Tafel 2: Piet Best, Peter Stam, Sander Pater, Robert Daalhuizen, Gijs Rijneveld

Libre 4-5 ster – De Willisstee (2 tafels) – aanvang 13 uur 

Bert Loogman, Kees de Zwart, Robert ten Brink, John Vrielink, John Beets, Jim van Zwieten, Theo Valentijn

Nieuws van 15 jan 2020

Dit keer een triest bericht. Hans Levij is maandag 13 januari op 79-jarige leeftijd overleden. De uitvaart van Hans zal plaatsvinden op donderdag 16 januari om 11:45 uur in de aula van begraafplaats Zorgvlied, Amsteldijk 273 te Amsterdam.

Nieuws van 12 jan 2020

>>> Datum ALV aangepast naar maandag 11 mei <<<

Het bestuur heeft de datum van de Algemene Ledenvergadering (ALV) aangepast. In plaats van woensdag 20 mei 2020 zoals in het programmaboekje vermeld staat is de datum vervroegd naar maandag 11 mei. Lokatie en aanvangstijdstip blijft gelijk: Hotel ’t Meertje en 20:30 uur.

>>> Bestuur zoekt uitbreiding <<<

Eén van de punten die besproken zal worden op de ALV is de bestuursuitbreiding. Het bestuur zoekt een kandidaat in de functie van competitieleider òf penningmeester.

Hierbij een oproep aan alle leden: Meld u aan als kandidaat. 

Neem persoonlijk contact op met Piet Best of stuur een mail naar biljartfederatie@hotmail.com.

Tijdens de ALV hopen we een benoeming te kunnen bekrachtigen.

Toernooien in De Merel

Het traditionele zesballentoernooi is weer van start gegaan. En het regionale driebandentoernooi komt er ook alweer aan.

Zie op pagina Programma café Biljart de Merel de aankondigingen.

Nieuws van 1 jan 2020

Het bestuur wenst u een fantastisch, gezond en sportief 2020 toe.

De eerste competitiehelft zit erop. De tweede zal op maandag 6 januari aanvangen. Zoals gebruikelijk en in de reglementen staat vermeld worden alleen spelers die beter dan hun moyenne hebben gepresteerd op de helft van een seizoen verhoogd. Verlaging is voor bestaande spelers uitsluitend mogelijk bij aanvang van een nieuw seizoen, voor nieuwe spelers is dat mogelijk na 4 gespeelde wedstrijden. Hieronder de link naar de pagina waar alle aanpassingen vermeld staan.

http://biljartfederatie.nl/index.php/herzieningen/ ‎

De nieuwe teamindelingen zijn in te zien door op de volgende link te klikken (bestand wordt gedownload): Teamindeling tweede competitiehelft 2019-2020

Let op: de speelvolgorde kan dus gewijzigd zijn!

Nieuws van 15 dec 2019

Actuele herzieningen
– Jeroen van Rijn (De Merel/Heerenlux 3, bondsnummer 100093) is in moyenne bijgesteld van 1.089 naar 1.120, dat wil zeggen van 35 naar 38 caramboles.

– Dewi Faas (Cens, bondsnummer 100176) is in moyenne bijgesteld van 0.350 naar 0.315, dat wil zeggen van 19 naar 17 caramboles.

Nieuws van 8 dec 2019

Namens de familie van Wijk delen we hierbij de dankbetuiging voor alle belangstelling rondom het overlijden van Cor van Wijk.

Nieuws van 1 dec 2019

Persoonlijke kampioenen driebanden

De PK driebanden finales zijn gespeeld op zaterdag 30 november en zondag 1 december. Hieronder de uitslag van de drie poules. Het bestuur feliciteert Theo Valentijn, Henk Doornekamp en Evert Driehuis met hun kampioenschap.

C-poule (0.250-0.374)

Plaats Naam Punten
1 Evert Driehuis 41
2 Ruud Breyaen 38
3 Jan van Kranenburg 34
4 Desmond Driehuis 33
5 Martien Heijman 27

B-poule (0.375-0.499)

Plaats Naam Punten
1 Henk Doornekamp 44
2 Cees Duinker 40
3 Ray Kramer 38
4 Joop Luthart 27
5 Sander Pater 23

A-poule (0.500 en hoger)

Plaats Naam Punten
1 Theo Valentijn 48
2 Kees de Zwart 40
3 Gijs Rijneveld 31
4 Bert Loogman 31
5 Paul Huzemeijer 24

Nieuws van 26 nov 2019

Felicitatie

Willem Holla, teamleider van De Springbok 2, is bij de Nederlandse Kampioenschappen Libre vierde klasse 2e geworden.

Een ongekend goede prestatie van Willem waarmee wij hem van harte feliciteren.

Voor meer informatie over de spannende strijd, zie https://www.wormerveersebiljartvereniging.nl/nieuws.php#anker1141

Nieuws van 22 nov 2019

Herziening

– Wesley Buijing (The Peanut Bar 2, bondsnummer 100153) is in moyenne bijgesteld van 1.275 naar 1.373, dat wil zeggen van 41 naar 44 caramboles.

Nieuws van 18 nov 2019

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december worden de PK finales 3-banden gespeeld in De Springbok in De Hoef. Uw komst wordt zeer gewaardeerd als teller, schrijven of supporter. Aanvang 12 uur.

Nieuws van 5 nov 2019

Herzieningen

– Ad Swartjes (Stieva/De Kuiper 2, bondsnummer 100135) is in moyenne bijgesteld van 0.821 naar 0.936, dat wil zeggen van 31 naar 33 caramboles.

Finalisten PK 3-banden

In het weekend van 2 en 3 november zijn de voorronden gespeeld voor de Persoonlijke Kampioenschappen 3-banden.

Onderstaande spelers hebben zich geplaatst voor de finales, die gelijktijdig gespeeld worden op:

 •  Zaterdag 30 nov en zondag 1 december in De Springbok, aanvang 12:00 uur.

3-banden A

 • Kees de Zwart
 • Paul Huzemeijer
 • Bert Loogman
 • Theo Valentijn
 • Gijs Rijneveld

3-banden B

 • Ray Kramer
 • Cees Duinker
 • Henk Doornekamp
 • Joop Luthart
 • Sander Pater

3-banden C

 • Desmond Driehuis
 • Evert Driehuis
 • Hans Mooijen
 • Ruud Breyaen
 • Martien Heijman*

*) Invaller voor Piet Best die zich geplaatst had, maar verhinderd is

Nieuws van 29 okt 2019

Afzeggingen

Koos Wieling (Stieva/De Kuiper 2) heeft zijn deelname aan De Ronde Venen competitie per direct ingetrokken.

Jan van Veen heeft zijn deelname aan PK 3-banden B en Libre 3 ster afgeblazen.

Arjan Bosman heeft zijn deelname aan PK 3-banden C afgezegd.

Nieuws van 15 okt 2019

Herzieningen

– Koos Wieling (Stieva/De Kuiper 2, bondsnummer 100173) is in moyenne bijgesteld van 1.200 naar 1.097, dat wil zeggen van 41 naar 35 caramboles.

– Antoine Verheul (The Peanut Bar 1, bondsnummer 100175) is in moyenne bijgesteld van 0.408 naar 0.424. Het aantal te maken caramboles blijft 21.

Let op: de speelvolgorde is niet correct aangegeven in het programmaboekje. Antonie Verheul dient boven Ricardo Streekstra te staan!

Deelnemers voorronde PK 3-banden

Het aantal deelnemers aan de voorronden 3-banden is gewijzigd ten opzichte van het bericht van 4 oktober jongstleden. Aangepaste aantallen:

3-banden C – 8 deelnemers

3-banden B – 9 deelnemers

3-banden A – 7 deelnemers

Nieuws van 4 okt 2019

De inschrijvingen voor de PK’s zijn op een rij gezet. Het aantal inschrijvingen dit seizoen is behoorlijk. Mede met het besluit om de finales met 5 spelers af te werken betekent dit dat er in alle klassen voorronden gespeeld dienen te worden. Hieronder staan het aantal inschrijvingen. Zodra de locaties definitief zijn wordt dit doorgegeven aan de teamleiders. Voorronden 3-banden is ingepland op 3 november, de voorronden voor libre op 2 februari 2020.

3-banden C 7 deelnemers
3-banden B 10 deelnemers
3-banden A 9 deelnemers
Libre 1/2 ster 8 deelnemers
Libre 3 ster 15 deelnemers
Libre 4/5 ster 6 deelnemers

Nieuws van 19 sep 2019

Helaas is de hoogste serie van competitieweek 2 foutief aangegeven op de website en in De Nieuwe Meerbode. Ralph Dam van De Merel/Heerenlux 2 heeft 15 van de 33 te maken caramboles gemaakt in 1 beurt. Dat is 45,45% en derhalve veel hoger dan de eerder aangegeven hoogste serie van Wim Berkelaar (31,73%). Met dank aan Roos Aarsman voor de correctie en met excuses van uw redacteur.

Nieuws van 3 sep 2019

 1. Aanpassingen reglement teamcompetitie

Tijdens de tweede competitieronde was een team vertegenwoordigd met 3 spelers. Zij vroegen zich af of ze nu alledrie met 1 of 2 trappen hoger moesten spelen?

Welnu, dat is een wijziging ten opzichte van vorig seizoen. De verhoging is met 1 trap. Door de verhoging te beperken tot slechts 1 trap worden er mogelijk minder wedstrijden uitgesteld. In Biljartpoint is dat ook ingevoerd, zodat dit automatisch toegepast wordt.

Indien een wedstrijd geen doorgang kan vinden dient dit in overleg met de tegenstander en wedstrijdleider verzet te worden; in principe niet later dan zeven dagen na de eerst vastgestelde datum, of indien een eerdere datum echt niet mogelijk is op de eerst komende inhaaldatum mits nog beschikbaar voor beide teams. Nieuw: Indien een team voor de tweede keer een wedstrijd moet uitstellen omdat ze niet met tenminste 3 spelers kunnen aantreden moet er 1 stap hoger worden gespeeld. Elke daaropvolgende afzegging levert een door het bestuur nader te bepalen sanctie op.

Ook nieuw: bij een verloren verklaarde wedstrijd is besloten om een vervangende uitslag van 48-20 te hanteren. Voorheen was dat 9-0 (toen er nog geen Belgisch puntensysteem gehanteerd werd).

Indien bij nieuwe spelers na 4 wedstrijden de 20% regel wordt toegepast zullen de correctiepunten afgetopt worden op 12in plaats van voorheen 10.

Bij het uit de competitie nemen van een team alleen de gespeelde wedstrijden van dit team middels correctiepunten terugbrengen tot een 0-0 uitslag, maar de individuele partijen laten staan om mee te tellen voor het moyenne(verwijderen is niet toepasbaar in BiljartPoint vanwege de halfjaarlijkse herzieningen).

De promotie-/degradatiewedstrijden worden gehouden op maandag en woensdag (de vaste speeldagen).

Ingevulde wedstrijdformulieren (inclusief de vier losse tellijsten) aub NIET meer inleveren bij de galerie Boven Verwachting van Ton Bocxe, maar opsturen met een uitgereikte envelop naar Piet Best.

Het aangepaste reglement is terug te vinden op de website.

 1. Informatie over Persoonlijke Kampioenschappen (PK’s)

De finales van de PK’s worden gehouden met 5 deelnemers. Bij 6 deelnemers duurt het vaak te lang en is het voor sommige spelers te zwaar. Tevens speelt elke speler dan elke dag evenveel wedstrijden (2).

Let op: inschrijvingen dienen voor 15 september binnen te zijn. In verband met vakantie van Piet Best: scan het formulier in en stuur het naar biljartfederatie@hotmail.com. Maar stuur het daarna tevens via de reguliere post op naar Piet Best.

PK speeldatums

3-Banden (ABC) – voorronden op zondag 3 november 2019 op nader te bepalen locaties afhankelijk van het aantal inschrijvingen

3-Banden (ABC) – finales op zaterdag 30 november en zondag 1 december in De Springbok – De Hoef

Libre (alle klassen) – voorronden op zondag 2 februari 2020 op nader te bepalen locaties afhankelijk van het aantal inschrijvingen

Libre (alle klassen) – finales op zaterdag 29 februari 2020 en zondag 1 maart 2020 in De Springbok – De Hoef

 1. Wijziging teamsamenstelling

Het team van Cens is gewijzigd: Rinus Lanoy is vervangen door Dewi Faas (nieuwe speler met 19 te maken caramboles).

 1. Afzeggingen

Er is een eerste afzegging binnengekomen. Het team van DIO is niet in staat om meer dan 2 spelers af te vaardigen voor de bekerwedstrijd op maandag 16 september tegen De Kromme Mijdrecht 2. Zowel de teamleider als de wedstrijdleider is ingelicht. Deze wedstrijd is verplaatst naar de eerste inhaaldatum op maandag 16 december 2019.

 1. Nieuwsbrief

Het digitaal pikeetje wordt weer in ere hersteld. In de nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van het actuele biljartnieuws vanuit de biljartfederatie. Abonneren kan via de website, zie http://biljartfederatie.nl/index.php/newsletter/ .

Zegt het voort.

 

Loading