Op deze pagina staan de actuele nieuwsberichten van dit seizoen. Nieuwsberichten van voorgaande seizoenen vindt u onder het menu-item Informatie.

Heeft u een nieuwtje? Mail dit dan naar biljartfederatie@hotmail.com.

Nieuws 22 januari 2023

Herziening speler
Biljartpoint heeft automatisch na 4 gespeelde wedstrijden het moyenne van Ton Verlaan, speler van DenB Diensten/De Springbok met bondsnummer 100168, herzien. Zijn moyenne is verhoogd van 1,250 naar 1,548 dat wil zeggen van 41 te maken caramboles naar 50 te maken caramboles. Vanwege de 20% regel zijn er 4 punten afgetrokken in zijn wedstrijd tegen Bert Fokker (speler van De Merel/Richard’s 1) en heeft Bert er 4 punten bijgekregen. De speelvolgorde in het team van DenB is ongewijzigd.
Nieuwe spelers
In het team van Stieva/De Biljartvrienden is Rob de Jong toegevoegd als nieuwe speler ter vervanging van Leo Schaap. Rob heeft moyenne 0,992 dat betekent 33 te maken caramboles.
In het team van Bar Adelhof 2 is Wesley Buijing toegevoegd met moyenne 1,393 wat betekent 44 te maken caramboles.
Wie is/wordt de werkelijke winterkampioen?
Wellicht is het u al opgevallen dat op Biljartpoint in de eindstand van de 1e competitiehelft een verschuiving heeft plaatsgevonden: Cens staat thans boven de tot winterkampioen uitgeroepen Bar Adelhof 1. Oorzaak hiervan is de automatische herziening van Henk de Vries, als nieuw bestempelde speler van Bar Adelhof 1, na 4 wedstrijden. Die 4e wedstrijd heeft hij in de 2e competitiehelft gespeeld, maar vanwege de zogenaamde 20% regel is zijn 1e wedstrijd in de 1e competitiehelft herzien en heeft Biljartpoint automatisch 4 wedstrijdpunten afgetrokken, waardoor Cens in de eindstand dus boven Bar Adelhof 1 kwam te staan. Deze situatie heeft het bestuur ook verrast. Tijdens een bestuursvergadering is er besloten om Bar Adelhof 1 en Cens een beslissingswedstrijd tegen elkaar te laten spelen om vast te stellen wie op 8 mei mag strijden tegen de voorjaarskampioen om het algemeen kampioenschap. Die wedstrijd zal in overleg met beide teamleiders gespeeld worden op maandag 27 februari of woensdag 1 maart aanstaande. Er wordt gespeeld met de huidige geldende moyennes.

Nieuws 5 januari 2023

De lijst met aangepaste moyennes en de te maken caramboles, die met ingang van de 2e helft van het seizoen gelden, kunt u downloaden vanaf pagina Herzieningen 2022-2023.

De overige nieuwsberichten van het seizoen 2022-2023 kunt u Nieuwsoverzicht 2022-2023 terugvinden.