Op deze pagina is het artikel te lezen wat is ingezonden naar De Nieuwe Meerbode op 23 september 2020.

Springbok biljartteam wint beker

Voorgaand biljartseizoen is door het corona-virus niet afgerond. Er is toen besloten om de bekercompetitie wel af te ronden. De laatste bekerronde was extreem spannend aangezien twee teams uit de 1e divisie grote kans maakten op een finaleplaats. Stieva/De Kuiper 1 had slechts 1 punt voorsprong op Springbok 1. Op maandag 14 september verloor Stieva/De Kuiper 1 met 37-38 van Springbok 2. Op woensdag 16 september wist Springbok 1 dat ze tegen het tweede team van The Peanut Bar 39 punten nodig hadden om finalist te worden. En dat lukte exact met een uitslag van 39-37. De finalist uit de 2e divisie was minder verrassend. ASM stond 16 punten voor op de nummer 2 en door een 41-38 overwinning tegen DIO kwam dit niet in gevaar.

ASM geeft goed partij

Beide finalisten streden om de beker in Dorpshuis De Springbok waar het opgestelde corona-protocol keurig werd nageleefd. Helaas kon daardoor geen publiek aanwezig zijn. De neutrale scheidsrechters Hen Kandelaar en Ray Kramer en ‘schrijfster’ Betty van der Mars zorgden voor de begeleiding. Cor Ultee van ASM begon tegen Cees Duinker. Cor won gedecideerd met 12-7. Robert Daalhuizen van Springbok 1 startte stroef tegen Bertus Oostveen. Toen Robert op stoom was kon Bertus hem niet meer bijbenen en eindigde de partij ook in 12-7, waardoor de tussenstand met 19-19 gelijk was. De derde partij tussen Hans Bak van Springbok en Hennie Versluis gaf achteraf de doorslag. Hans begon met een serie van 7 en maakte later zelfs een serie van 10 caramboles, procentueel de hoogste van de avond. Hennie gaf redelijk partij, maar was helaas van slag door een carambole die hij betwijfelde, maar de scheidsrechter niet. De eindstand was 12-5. De achterstand van 7 punten was een te groot struikelblok voor Hendrik Versluis van ASM, die in een gelijkopgaande strijd tegen Michel Bak nog wel een overwinning behaalde van 12-9. Al met al heeft ASM zeer goed partij geboden tegen Springbok 1, welke met 39-36 bekerkampioen van seizoen 2019-2020 is geworden. Van harte gefeliciteerd.

Voor ASM was dit de laatste wedstrijd, het team stopt. Net geen hoogtepunt dus. Het team van Springbok 1 is volledig gewijzigd. Alleen Nico de Boer blijft teamlid. Cees Duinker stopt en de overige spelers zijn overgestapt naar Bar Adelhof. Voor de Springbok dus een heel mooie afsluiter.

De foto van het winnende team is mislukt, op de foto ziet u het team van ASM die na vele trouwe jaren gedag zegt.

 675 total views,  2 views today