Op deze pagina is het meest actuele artikel te lezen wat is ingezonden naar De Nieuwe Meerbode.

Datum: 29 november 2021

Finalisten PK driebanden bekend

Op zondag 29 november zijn de vanuit de Biljartfederatie georganiseerde voorronden van de Persoonlijke Kampioenschappen (PK) driebanden gespeeld. Zeven deelnemers streden in café De Merel voor 5 finaleplaatsen in een gecombineerde C-poule en B-poule met moyennes variërend van 0,250 tot 0,338. In De Willisstee deden 6 deelnemers mee in de A-poule met moyennes boven de 0.500. Van die 6 viel slechts de minst presterende speler af voor de finale.

In de gecombineerde B en C-poule werden niet al te hoge moyenne percentages behaald. Alleen Piet Best kwam over 3 gespeelde partijen uit boven de 100%. Uiteindelijke winnaar was echter invaller Desmond Driehuis, omdat de wedstrijdpunten ook meetellen en hij als enige alle drie partijen winnend wist af te sluiten. Zijn vader Evert Driehuis, Martien Heijman, Piet Mosch en Piet Best zijn ook doorgedrongen tot de finale. Ruud Breyean en Hans Mooijen redden het niet. Zowel de kortste partij als de hoogste serie kwam op naam van Piet Best met respectievelijk 25 beurten en 5 caramboles.

Bij de A-poule had vaste deelnemer Bert Loogman zich vooraf afgemeld met een armblessure. Daarmee bleven er 6 deelnemers over die streden om 5 finaleplekken. De gespeelde moyenne-percentages van 3 van de 6 spelers kwamen ruim boven de 120% uit. Jim van Zwieten was de enige die alle drie de partijen winnend afsloot en hij eindigde bovenaan. Debutant in deze poule Ray Kramer verrastte door de tweede plaats op te eisen vlak voor de goed presterende Henk Doornekamp. Theo Valentijn en Gijs Rijneveld completeerden het vijftal voor de finale. Paul Huzemeijer had niet de juiste vorm te pakken en zal dit seizoen dus niet meestrijden om de Persoonlijke Kampioenstitel Driebanden. De kortste partij kwam op naam van Ray in 20 beurten en Jim maakte de hoogste serie met 5 caramboles.

In verband met de huidige corona-maatregelen is de finale uitgesteld tot nader order.

Datum: 7 november 2021

Maximale score Springbok 2

In de bekercompetitie van de Biljartfederatie De Ronde Venen zijn in de 2e speelronde alle 8 partijen doorgegaan. Het is te hopen dat met de aangescherpte corona-maatregelen de komende tijd alle teams voldoende spelers kunnen inzetten. In De Springbok werden 2 wedstrijden gespeeld met een duidelijk verschil in de uitslag. De Springbok 1 verloor namelijk met 27-42 van De Kromme Mijdrecht 1. Harry Stolwijk won namens De Springbok als enige zijn partij, Eduard Vreedenburgh, Raymond Lannooy en Toon de Kwant (in slechts 20 beurten) haalden elk 12 punten binnen voor De Kromme Mijdrecht. De Springbok 2 deed het veel beter, zelfs zo goed dat ze de maximale score van 48 punten haalden tegen De Merel/Richard’s BV 3. Jan Felix, Jack Baak en Chris Draaisma wonnen relatief eenvoudig, alleen kopman Willem Holla had iets meer moeite met Dorus van der Meer die 4 caramboles tekort kwam voor een gelijkspel. Beddebeer zette met 44-38 een mooie uitslag neer tegen De Merel/Richard’s BV 1. Makkelijk was het niet, alle partijen waren best spannend. Oscar Tieman, Rowdy Lippinkhof en Rohan Janmaat wonnen, alleen Berend Huisingh moest het onderspit delven tegen de dit seizoen in goede vorm stekende Kees Griffioen. DenB Diensten behaalden 3 wedstrijdpunten meer dan tegenstander De Kromme Mijdrecht 2 door nette overwinningen van John Beets en Ger Ruimschoot. In de onderlinge strijd tussen Stieva/De Kuiper 1 en 2 won het tweede team net aan met 38-36. Ruud Breyaen was waarschijnlijk wel blij met de winst, maar niet met de 45 beurten, wat meteen de langste partij van de bekercompetitie is. Ron Hartsink was veel blijer met zijn winst in 19 beurten, de korste partij van deze speelronde. Bar Adelhof 1 kreeg 1 punt meer op het wedstrijdformulier dan tegenstander Cens (40-39). Edwin van der Schaft en Richard van Kolck zorgden elk voor 12 punten, Anne Beeker en Chas Jans elk voor 8 punten. DIO en De Merel/Richard’s BV 2 deelden de punten (37-37). In het damesonderonsje won Roos Aarsman van Betty van der Mars, in het bestuursonderonsje Piet Best van Ray Kramer. De Biljartmakers tegen Bar Adelhof 2 eindigde ook in een gelijkspel (36-36) door winst van Bart Dirks en Paul Huzemeijer voor De Biljartmakers en Hans Bak en Robert Daalhuizen voor Bar Adelhof 2. Speelronde 3 staat ingepland voor 22 en 24 november.

Uitslagen bekerwedstrijden

De Springbok 1 – De Kromme Mijdrecht 1 27-42
De Springbok 2 – De Merel/Richard’s BV 3 48-30
De Kromme Mijdrecht 2 – DenB Diensten 36-39
De Merel/Richard’s BV 1 – Beddebeer 38-44
Bar Adelhof 1 – Cens 40-39
DIO – De Merel/Richard’s BV 2 37-37
Stieva/De Kuiper 1 – Stieva/De Kuiper 2 36-38
De Biljartmakers – Bar Adelhof 2 36-36

Kortste partij en hoogste serie

De kortste partij werd gespeeld door Ron Hartsink (Stieva/De Kuiper 2) in 19 beurten. Procentueel de hoogste serie kwam op naam van Chris Draaisma (De Springbok 2) met 24,24% (8 van 33).

 1,038 total views,  1 views today