Klik hier om een brief van de burgemeester en wethouder over verantwoord sporten te bekijken.

Zolang vanwege de corona-situatie specifieke maatregelen van de overheid, veiligheidsregio en/of gemeente De Ronde Venen van kracht zijn vindt u op deze pagina de standpunten van het bestuur van de Biljartfederatie.

De specifieke maatregelen van de overheid, veiligheidsregio en/of gemeente zijn onderhevig aan wijziging. Mede daardoor kunnen onderstaande standpunten en uitzonderingen ook gewijzigd worden. De teamleiders en locatie-eigenaren worden daarover per mail geïnformeerd en op deze pagina gepubliceerd.

Nieuws van 18 augustus 2020

Op 13 augustus heeft het bestuur van de Biljartfederatie de teamleiders en locatie-eigenaren ingelicht over de standpunten rondom de corona-situatie. Hieronder het overzicht van die verkondigde standpunten c.q. uitzonderingen op de huidige reglementen.

Standpunten

  • Er is geen eigen protocol opgesteld, maar de richtlijnen (versie 14 juli) van de KNBB worden gevolgd, klik op deze link om dat te openen. Deze richtlijnen zijn overigens gebaseerd op het protocol verantwoord sporten vanuit NOC*NSF.
  • Het bestuur gaat er vanuit dat locaties en/of thuisteams zorgen voor passende maatregelen (voldoende afstand zitplaatsen, ontsmettingsmiddel e.d.)

Uitzonderingen op de huidige reglementen

  • Door het bestuur zijn onderstaande uitzonderlijke regels opgesteld:
    • Indien teams slechts 3 spelers kunnen afvaardigen wordt toegestaan dat – zolang de corona-maatregelen noodzakelijk blijven – er geen verhoging plaatsvindt. Wel dient zoals gewoonlijk de speler met laagste moyenne een dubbelpartij te spelen.
    • Het wordt toegestaan dat – zolang de corona-maatregelen noodzakelijk blijven – bepaalde spelers uit voorzorg slechts een deel van de avond aanwezig zijn mits daarover vooraf overleg heeft plaatsgevonden tussen de teamleiders.
    • Indien tijdens een speelavond de situatie voor aanwezigen in relatie tot de corona-maatregelen onveilig aanvoelt dienen de teamleiders in overleg te treden met de locatie-eigenaar (c.q. aanwezig personeelslid) over noodzakelijke maatregelen om verder spelen mogelijk te maken. Indien dit naar mening van de uitspelende teamleider binnen 15 minuten niet gelukt is kan de speelavond afgebroken worden en dient deze tijdens een inhaaldatum vanaf de afgebroken stand uitgespeeld te worden. Vanzelfsprekend dient de thuisspelende teamleider de competitieleider daarvan op de hoogte te stellen.

 1,121 total views,  1 views today